Alt du trenger å vite om kjøkkenventilator – ekstern motor

kjokkenventilator-ekstern-motor

Når man skal fornye kjøkkenet, er det mye å tenke på. Ikke bare skal interiøret og innredningen være pen, funksjonell og praktisk, men alle de tekniske løsningene og hvitevarene skal også virke optimalt. Det er viktig at både kjøleskap, integrert ovn, mikrobølgeovn og kjøkkenvifte eller kjøkkenventilator fungerer så godt som mulig. Det bør være enkelt, pent, praktisk, lett å betjene og – ikke minst – lett å holde rent!

Hvordan beskrive kjøkkenvifte med ekstern motor?

En kjøkkenvifte med ekstern motor er en kjøkkenvifte der motoren er montert i taket over viften, det vil si at den ikke er integrert i selve viften. Til sammenligning vil en vifte med intern motor ha motoren integrert i selve kjøkkenventilatoren. Valget av den ene eller andre løsningen avhenger av plassen man har til rådighet, samt av hvilke funksjonelle og praktiske fordeler man vil ha. Les mer om fordelene med ekstern motor nedenfor.

Fordelene med å velge en kjøkkenventilator for ekstern motor

En kjøkkenventilator med ekstern motor har mange fordeler, blant annet:

Lavt støynivå 

Siden motoren monteres i taket på kjøkkenet – eller oppe på loftet – og dermed ikke er en integrert del av selve kjøkkenviften, vil man merke god forskjell på støynivået i rommet. En ekstern motor kan være et godt valg hvis man vil redusere støynivået så mye som mulig, uten å redusere viftens sugeevne. En kjøkkenventilator og ekstern motor som oppleves stillegående, har et støynivå under 50 dB.

God utsugingskapasitet

Med ekstern motor kan man montere en motor som er noe kraftigere enn en intern motor, spesielt fordi man ikke vil få samme støynivå i rommet. Dermed vil viften oppleves lydsvak inne på selve kjøkkenet, selv om den har god effekt. Det betyr at en kjøkkenventilator med ekstern motor normalt har bedre utsugingskapasitet og en bedre luftresirkuleringsevne enn en vifte med intern motor.

Hvordan virker en kjøkkenventilator for ekstern motor?

Med ekstern motor vil all luft som er mettet av fett, matos og lukt fra matlagingen trekkes ut av selve kjøkkenet og ut i det fri. Formålet med kjøkkenviften er at det skal bli et undertrykk i rommet som bidrar til å ventilere luften – eller resirkulere den – slik at luften i kjøkkenet får god kvalitet og ikke er fylt av stekos eller fettpartikler som svever rundt. En god kjøkkenventilator bør skifte ut luften i et rom rundt 10 ganger pr. time, noe som gjør at luftkvaliteten oppleves som god, selv om man er en ivrig hobbykokk og ofte lager mye mat.

Kjøp en kjøkkenvifte med ekstern motor i Norge og spar penger i tillegg

En kjøkkenventilator kommer i mange former, design og størrelser. Det finnes for eksempel kjøkkenventilator og ekstern motor som er enten vegghengt, skapmontert eller takmontert. Med innovative løsninger som E:control og effektive viftemotorer kan du også spare energi og dermed penger på sikt. Avhengig av plass og øvrige ønsker kan man gjerne velge en kjøkkenventilator med ekstern motor for å få så god effekt av kjøkkenviften som mulig. Pris på kjøkkenventilator med ekstern motor vil variere avhengig av modell, design og funksjoner.