En innebygd kjøkkenvifte vil pynte opp kjøkkenet

Kjøkkenvifte innebygd | Fjäråskupan

En bolig som har integrerte hvitevarer vil falle i smak for de fleste, siden et kjøleskap med sitt store volum sjelden matcher godt med et ellers stilfullt kjøkken. Det er dermed gull verdt for et kjøkken å ha et utseende som er behagelig for øynene, og det gjelder også for kjøkkenviften. Med kjøkkenvifte innebygd i tak blir den for eksempel mye mer subtil og vekker ikke oppsikt – dermed øker både trivselen i boligen og verdien på den.

Hvorfor skal man velge en innebygd kjøkkenvifte?

En kjøkkenvifte innebygd for eksempel i et skap vil ikke ødelegge interiøret på kjøkkenet og introdusere skjemmende overflater, men på en diskré måte føye seg inn i resten av kjøkkenstilen. En fritthengende vifte kan også være fin å se på, men en innebygd kjøkkenvifte vil gi kjøkkenet et mye mer strømlinjeformet utseende. En kjøkkenvifte kan også integreres i en benk, og det er også mulig med kjøkkenvifte innebygd i tak. Fordeler ved det er for eksempel at det blir mindre støy, noe som vil være en positiv miljøfaktor i mindre boliger.

Fuktigheten holdes i sjakk

For mye fuktighet i en bolig kan gjøre skader på byggematerialene, noe som vil være veldig ødeleggende etter som tiden går. Med kjøkkenvifte innebygd i stil med resten av kjøkkenet vil man dermed også ha en teknisk innretning som bevarer boligen.

Man slipper uønsket os, damp og lukt

Få ting er bedre enn god matlukt når man er sulten, men det kan også bli for mye av det gode. Matlukt er det ingen som ønsker på soverommet når man skal i seng, og det vil en innebygd kjøkkenvifte forhindre.

Fjerning av varme ved hjelp av viften

Når både komfyren og stekeplaten står på fullt avgis det mye varme, og det kjennes for den som står for matlagingen og må oppholde seg i nærheten. Med en skikkelig god kjøkkenvifte blir mye av varmen sugd opp sammen med røyken, slik at miljøet på kjøkkenet blir bedre.

Gass og røyk blir en saga blott

Når man steker og koker, dannes det ofte mye røyk og damp. Kanskje det høres fristende ut med en kjøkkenvifte innebygd i skapet over komfyren for å sette en stopper for dette. Når kjøkkenviften er innebygd blir det akkurat like god ventilering som det blir med en frittstående, dermed skulle det ikke være noe i veien for en kjøkkenvifte innebygd i tak. Pris er ikke noe hinder, og det vil uansett lønne seg i lengden siden det også øker verdien på kjøkkenet.

Viften hjelper til med å holde vegger, tak og tekstiler muggfrie

Fuktighet er skadelig for interiøret på kjøkkenet over tid, men skader vil forhindres når kjøkkenviften effektivt tar opp dampen fra kjelene som koker.

Finn viften som passer best til kjøkkenet

Ikke alle kjøkken kan ha integrerte vifter, kanskje man må ty til vegghengt eller takmontert vifte. Det er uansett en enkel sak å finne det avtrekket som passer til ulike typer kjøkkeninteriør, siden det er mye å velge blant. Det er blitt mer og mer normalt med kjøkkenvifte innebygd i tak, og pris er ikke en kritisk faktor som utgjør en avgjørende forskjell lenger.