Fordeler i fleng med en takmontert ventilator

Takmontert ventilator på kjøkken | Fjäråskupan

En takmontert kjøkkenvifte er en smart og moderne løsning som egner seg spesielt godt i det nordiske kjøkkeninteriøret. Dét er det mange grunner til – en takvifte kan nemlig enkelt løfte både designet, trivselen og arbeidseffektiviteten på kjøkkenet.  Samtidig som den kjøler ned rommet, bedrer den også ventilasjonen og gir energieffektiv lufting.

Bedre plass med en takmontert ventilator på kjøkken

Bedre plass på kjøkkenet er noe de fleste gjerne skulle hatt. En av de største fordelene med en takmontert ventilator, er at de er mye mer plasseffektive enn mange andre, mer tradisjonelle viftemodeller. Det er deilig å slippe å ha en stor ventilatorhette rett over komfyren, slik får man mer plass til å utfolde seg med matlagingen.

I tillegg monteres som regel motoren til takmonterte vifter enten på loftet eller utenpå husveggen. Eventuelt kan den kobles til det sentrale ventilasjonssystemet i en boligblokk, dersom det er mulighet for å koble på egen vifte. Dermed slipper man å måtte fylle opp et sårt tiltrengt kjøkkenskap med motoren. En kjøkkenventilator, takmontert er altså en veldig smart løsning, spesielt for alle som har liten plass på kjøkkenet.

Løft kjøkkeninteriøret med en kjøkkenventilator som er takmontert

Skandinaver er som kjent opptatt av godt og gjerne minimalistisk design. Dette kommer ofte særlig til uttrykk på kjøkkenet, der vi liker å holde linjene rene og uttrykket skal være enkelt, men innbydende. En takmontert ventilator føyer seg svært pent inn i et hvilket som helst kjøkkeninteriør.

Takintegrerte kjøkkenvifter finnes selvsagt også i mange ulike utførelser og modeller. Slik blir det enda enklere å finne en som passer, uansett kjøkkenstil. Det er også lurt å tenke over det øvrige kjøkkendesignet når man velger takmontert ventilator. Kjøkken med kjøleskapsfront og oppvaskmaskin i rustfritt stål, kan for eksempel bli enda mer helhetlige i uttrykket med en takmontert vifte som også er i rustfritt stål.

Takmontert ventilator – kjøkken med forbedret arbeidseffektivitet

Takmonterte kjøkkenvifter har ofte kraftige lyspærer siden de skal sitte helt oppe i taket, og bidrar dermed effektivt til bedre kjøkkenbelysning – for man kan tross alt nesten ikke få det lyst nok på kjøkkenet. Jo lysere det er, desto mer effektivt blir det både å lage mat og gjøre rent på kjøkkenet.

Et godt opplyst kjøkken gir også bedre kjøkkenhygiene, da man oppdager smuss og søl lettere. Den takmonterte ventilatoren bruker ofte mindre energi, samtidig som den er mer effektiv enn en tradisjonell ventilator.

Trivsel er viktig – installer takmontert kjøkkenventilator på kjøkkenet

Trivselen på kjøkkenet er også svært viktig, da dette er et sted man gjerne tilbringer store deler av tiden man er hjemme på. En støyende kjøkkenvifte kan virkelig forsure ethvert kjøkken, uansett hvor lyst og lekkert designet det er. Med en takmontert kjøkkenvifte sitter motoren i et annet rom eller utenpå husveggen, og dermed fjernes også brorparten av viftebråket fra kjøkkenet. Det øker trivselsnivået i rommet betraktelig.

Den lekre viftemodellen Athena er et eksempel på en slik kjøkkenventilator. Takmontert er rett og slett den beste veien å gå i de fleste kjøkken som har mulighet for montering av denne typen kjøkkenvifte. Finn en kjøkkenventilator som er takmontert hos en pålitelig forhandler i dag.