Fordeler med å velge en kjøkkenvifte uten avtrekk

Kjokkenvifte-uten-avtrekk-pris-980×637

Er det på tide med en ny kjøkkenvifte, eller kanskje du skal oppgradere hele kjøkkenet? Når du skal kjøpe ny kjøkkenventilator, er det første du må ta stilling til om du skal ha en kjøkkenvifte uten avtrekk, eller en avtrekksmodell. Dette er de to hovedkategoriene innenfor ventilatorsystem, og hver av dem har sine fordeler og ulemper.

Hva er en kjøkkenvifte?

Selv om den kanskje ikke er det første man tenker på når man pusser opp, er kjøkkenviften faktisk en av de viktigste installasjonene på kjøkkenet ditt. Den har mange funksjoner som er svært viktige i hverdagen. Kjøkkenviten bidrar for eksempel til et sunt og komfortabelt inneklima på kjøkkenet, ved å fjerne matos og røyk.
Kjøkkenviften består av en kjøkkenhette og en motor som suger til seg røyk og matos. Har du en avtrekksmodell forsvinner luften ut av leiligheten eller eneboligen din. En kjøkkenvifte uten avtrekk resirkulerer i stedet luften tilbake, som regel ved hjelp av et kullfilter.

Hva er fordelene med å installere en kjøkkenvifte?

Ettersom vi bor i et land hvor det ofte er både kuldegrader og ruskevær, tilbringer vi mye av tiden inne. Da er det viktig med et godt inneklima. En ren og røykfri luft er spesielt viktig om du har små barn, eller noen i husholdningen sliter med kroniske plager som astma, allergier, tretthet eller hodepine. Mange slike plager kan forebygges og reduseres med et godt inneklima, og nettopp her kommer en kjøkkenvifte av god kvalitet til å utgjøre en stor forskjell.
Foruten at det er bra for helsa, er det også mer behagelig og trivelig å oppholde seg på kjøkkenet når man slipper å puste inn matlukt og få sviende røyk i øynene. Selv om du kanskje ikke tilbringer mye tid på kjøkkenet selv, sprer både lukt og røyk seg raskt til andre deler av boligen hvis du ikke har en effektiv kjøkkenventilator.

Hvorfor du bør velge en kjøkkenvifte uten avtrekk

En kjøkkenvifte uten avtrekk resirkulerer luften tilbake til boligen, i stedet for å slippe den ut. Har du en trekkfull bolig kan det lønne seg med denne typen kjøkkenvifte, ettersom den ikke bidrar til at varmen blir sugd ut av boligen.
I enkelte borettslag er det også regler som styrer hva slags type ventilator man kan ha. Mange steder er det ikke lov med avtrekksmodeller, for å unngå at røyk og matos fra én leilighet siver ut og forstyrrer andre.

Velg den perfekte integrerte kjøkkenviften til hjemmet ditt

Kjøkkenventilatoren er også en del av interiøret, og kan tilføre det lille ekstra til kjøkkenet ditt. Man får kjøkkenvifter i mange forskjellige design, som virkelig kan utgjøre en forskjell i helhetsinntrykket kjøkkenet ditt gir. Du kan velge en kjøkkenventilator i samme stil som resten av innredningen, eller en som skiller seg ut for å skape et iøynefallende blikkfang.

Om du foretrekker et kjøkkeninteriør med rene linjer, kan det være fint med en integrert kjøkkenvifte. Disse modellene er like effektive som en fritthengende, vegghengt eller takmontert modell, men tar mindre plass. En innebygd kjøkkenvifte kan integreres i et skap, i benken eller i taket. Det er en svært god løsning hvis du har åpent kjøkken med kjøkkenøy, og ikke ønsker en fritthengende ventilator som tar plass.

Har du spørsmål om kjøkkenvifte uten avtrekk pris, montering eller tilpasningsmuligheter, hjelper vi deg gjerne videre på Fjäråskupan.