Fordeler med å velge sentralventilasjon kjøkkenvifte

Sentralventilasjon kjøkkenvifte | Fjäråskupan

Lurer du på hvilket ventilatorsystem du bør velge til det nye kjøkkenet ditt? Sentralventilasjon kan være et godt alternativ, enten du bor i leilighet eller enebolig. Et system med sentralventilasjon kjøkkenvifte har mange smarte fordeler, som energisparing og mindre støy. Et sentralventilasjonssystem kan fungere utmerket i mange forskjellige hjem og kjøkken.

Hva er sentralventilasjon kjøkkenvifte?

Mange som bor i leilighet er ikke en gang klar over at de har muligheten til å koble kjøkkenventilatoren til et sentralventilasjonssystem. Sentralventilasjon kjøkkenvifte til leilighet fungerer på den måten at man kobler kjøkkenviften til en sentral enhet. Denne enheten er plassert utenfor selve leiligheten, og står for utsugingen av luften fra alle kjøkkenventilatorene i hele, eller deler av bygningen.
Om man bor i rekkehus har man kanskje flere ventilatorer i forskjellige rom. Noen har for eksempel en ventilator på kjøkkenet, og en annen på badet eller vaskerommet. På samme måte som i leilighet, kobler man alle ventilatorene opp mot en sentral enhet i boligen, som tar seg av all utsugingen.

Hvorfor du bør velge en kjøkkenvifte til sentralventilasjon

Om du har muligheten til å installere en kjøkkenvifte til sentralventilasjon, er dette et alternativ som det absolutt er lurt å vurdere. Enten du bor i en stor eller liten bolig har det flere fordeler, blant annet når det gjelder energibruk og inneklima.
De finnes mange kjøkkenvifter som egner seg for sentralventilasjon, men det er noen ting man bør være oppmerksom på. Vertikale kjøkkenventilatorer kan i noen tilfeller ha en svakere luftstrøm, og dermed virker de ikke like effektivt med et slikt sentralsystem. På Fjäråskupan hjelper vi deg gjerne med å finne en ventilator som egner seg for sentralventilasjon.

Dette er fordelene med å installere sentralventilasjon kjøkkenvifte

Har du merket at man blir sliten i hodet av vedvarende durelyder, selv om de ikke er så sterke? En av de største fordelene med sentralventilasjon er at du slipper støyen fra ventilatoren. Du trenger ikke lenger å høre den monotone duringen når du står og lager middag, og kan snakke uforstyrret med familiemedlemmene eller gjestene dine.
I leiligheter er sentralventilatoren plassert utenfor leiligheten din, så du hverken ser eller hører den. I eneboliger plasseres ofte sentralventilatoren på loftet eller i et rom man ikke oppholder seg så mye i, eller den kan bygges inn i et skap på for eksempel vaskerommet.

Slik kan du spare strøm ved å bruke sentralventilasjon kjøkkenvifte til leilighet

Ved siden av mindre støy, er en annen stor fordel med en kjøkkenventilator koblet til et system for sentralventilasjon i leilighet at det gir positive utslag på strømregningen. Ettersom motoren til sentralventilatoren er plassert utenfor leiligheten din, går energibruken på borettslagets strømregning.
Det finnes mange ulike typer sentralventilasjon kjøkkenvifte. Pris vil variere ut fra en rekke faktorer, som design, ekstra funksjoner og spesialtilpasninger. Om du vil ha en ventilator av god kvalitet lønner det seg alltid å investere litt penger i den. Da varer den også lenger, og gjør jobben effektivt i mange år fremover.
På Fjäråskupan har vi et godt utvalg av kjøkkenventilatorer som passer til sentralventilasjon. Mange av disse er svært energieffektive, og enkle å tilpasse til de fleste kjøkken, uansett hva slags stil og forutsetninger det er. Vi har god kunnskap om sentralventilasjon kjøkkenvifte, så ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål.