Gå til innkjøp av en kjøkkenvifte uten avtrekk

Hero-fasett-300×150-min-Fjaraskupan-980×490-1-980×637

Det er få ting som skjerper appetitten mer enn deilig matlukt, og som kjent har aromaen en stor del å si for smaksopplevelsen. Men, matlukt som henger igjen på kjøkkenet vil fort spre seg til andre deler av boligen, noe som kan virke distraherende og kanskje også ubehagelig i det lange løp. Med en kjøkkenvifte med avtrekk blir du fort kvitt lukten, men en kjøkkenvifte uten avtrekk blir også kvitt lukten samtidig som det ikke slippes ut verdifull varme fra boligen. Det er fordeler og ulemper med det meste, så det gjelder å finne ut hva slags kjøkkenvifte som passer best for din bolig.

Hva passer best i din bolig?

Det finnes knapt to kjøkken som er like, så det er forskjellige behov som trengs til forskjellige kjøkken. Er det et stort og luksuriøst kjøkken med øy og integrerte hvitevarer? Er kjøkkenet i en egen villa, eller i et leilighetsbygg? Med forskjellige behov på kjøkkener følger også forskjellige ventilatorsystem, ofte avhengig av om det er hus eller leilighet. En kjøkkenvifte med avtrekk vil ikke forstyrre naboene som bor vegg i vegg med matlukt som kan drive utover til andre leiligheter, derfor er det noen gang påbudt med avtrekk. En kjøkkenvifte uten avtrekk har et filter som må skiftes ut, men det vil holde på varmen i boligen. I et leilighetsbygg er det mindre varmetap enn i en villa som står for seg selv, men for de som bor i et eget hus kan varmetap føre til unødvendige ekstrakostnader hva angår oppvarming.

Står viften i stil med resten av kjøkkenet?

Badet og kjøkkenet er kanskje de to mest kostbare rommene i et hus eller leilighet, derfor er det mange som vil at rommene må være plettfrie når de er ferdigstilt. Det å begynne å gjøre forandringer på kjøkkenet kan bli en komplisert og kostbar atmosfære, så kjøkkenviften som er installert bør være noe man ikke angrer på i ettertid. Vil du ha en kjøkkenvifte som matcher resten av inventaret, eller foretrekker du kontraster? Linjene på kjøkkenet kan også spille en rolle, og her er det også viktig å finne ut om det skal være kontraster eller at alt skal stemme overens. En integrert kjøkkenvifte vil ta seg mer anonymt ut i et kjøkken, mens enslige kjøkkenvifter som står litt for seg selv vil dominere omgivelsene i nærheten. Da vil utseendet på kjøkkenviften være av avgjørende betydning, siden en innretning som vil være veldig synlig absolutt bør stemme overens med smaken og stilen til beboeren.

Priser som passer til enhver lommebok

Kjøkkenet kan spille en stor rolle når verdien på en bolig skal vurderes, så et godt utstyrt kjøkken som er fint å se på vil kanskje vise seg å bli en smart investering. Så når pris på integrert kjøkkenvifte skal vurderes, er det kanskje lurt å finne en balansegang mellom hva det vil koste nå og hvordan det vil lønne seg i fremtiden. Det er jo lite hyggelig å flytte inn i et nybygd hus og være i gjeld til oppover ørene. Hvor mye støy som skal komme fra viften avhenger ofte av hele ventilatorsystemet, men andre vifter gir mer lyd fra seg enn andre. For den som skal bo i leilighet er det nok av større betydning å tenke på støy enn for den som bor i villa. Med den rette kjøkkenviften vil kjøkkenet dermed bli en fornøyelig arbeidsplass i boligen.