Gi kjøkkenøya en minimalistisk stil

kjøkkenøya en minimalistisk stil | Fjäråskupan

På et kjøkken har man stor frihet til å velge stil, farger og funksjoner, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Et kjøkken i minimalistisk stil er et kjøkken som er har et rent, stilmessig og tidløst uttrykk – med stilrene farger og rene overflater uten det overflødige eller «for mye av det gode». For noen er minimalisme ikke bare en stil, men faktisk også en livsstil. Det handler om å innføre det man virkelig trenger på en stilig og funksjonell måte, men uten materiell overflod og ting man ikke egentlig har bruk for. En kjøkkenvifte er selvsagt en nødvendig del på et praktisk kjøkken, men den behøver likevel ikke kreve fokus eller virke stor og prangende. Derfor kan en ventilator integrert i tak være et optimalt valg på et kjøkken der man vil skape et minimalistisk uttrykk.

En mindre synlig kjøkkenvifte er ofte å foretrekke

Noen ønsker et kjøkken som viser frem personligheten deres – med alt det innebærer. I så måte kan faktisk en kjøkkenvifte være et svært bevisst valg, kanskje spesielt når man ønsker et minimalistisk kjøkken. Noen foretrekker en kjøkkenvifte som er synlig og prangende i utformingen, med en stor ventilatorhette i for eksempel børstet stål og glass, mens andre foretrekker de innebygde utgavene som har alle funksjoner en moderne kjøkkenventilator skal ha, men som ikke er synlig i selve rommet. Det finnes mange utgaver av innebygde kjøkkenvifter, for eksempel en kjøkkenvifte integrert i tak eller en vegghengt ventilator som er montert innenfor en av skapdørene. På den måten vil de gjøre jobben de er tiltenkt, men ikke ta verken plass eller fokus på kjøkkenet. Det gir et både stilig og funksjonelt kjøkken.

Avgjør hvor kjøkkenviften skal plasseres

Det er fritt valg på øverste hylle når man skal velge kjøkkenvifte. På dagens marked er det et stort og variert utvalg av løsninger og stiler. En ventilator integrert i tak kan for eksempel henges over en kjøkkenøy eller over kjøkkenbenken. Uansett kan man velge en takhengt kjøkkenventilator som passer for den valgte plasseringen. Det er også mulig å få en kjøkkenvifte integrert i tak med ulike typer motorløsninger, for eksempel innebygd motor eller ekstern motor. Valg av motor kan ha med støynivå eller plass på kjøkkenet å gjøre. Derfor bør man alltid tenke godt gjennom alternative ventilatortyper og plasseringsmuligheter før man går til innkjøp av kjøkkenviften. Den bør plasseres og monteres et sted på kjøkkenet der den får best mulig effekt – og selvfølgelig også ut fra hvilke andre muligheter man har når det gjelder interiør, arbeidsflater og romstørrelse. 

Minimalistisk eller effektiv? Ja takk, begge deler!

Flere typer kjøkkenventilatorer er spesialdesignet for å være både effektive, stillegående og funksjonelle. Enten man vil ha en ventilator integrert i tak eller en vegghengt modell, vil man altså kunne forvente effektivitet og kvalitet i flere ulike prisklasser. Det er absolutt mulig å få en stilig, minimalistisk kjøkkenvifte som også ser flott ut – eller ikke synes i det hele tatt – og som samtidig fjerner både matos og lukt effektivt uten sjenerende støy.