En guide til nytt kjøkken med takmontert ventilator

Guide til nytt kjøkken med takmontert ventilator | Fjäråskupan

For mange er kjøkkenet husets hjerte – et sted der man samles for å lage og spise god mat og ha gode samtaler med venner og familie. Derfor viktig at man legger mye energi i planleggingen når kjøkkenet skal oppgraderes eller bygges nytt. Ved å se for seg hvordan man vil ha det og bruke god tid på planleggingen kan man få en løsning som passer til kjøkkenets bruksformål. Sjansen er da stor for at man vil være fornøyd med kjøkkenet i mange år. Hva slags ventilator du bør velge, avhenger først og fremst av funksjoner og hvor mye den vil bli brukt. Plasseringen har også mye å si, for eksempel kan man velge om man vil ha en kjøkkenventilator takmontert eller vegghengt.

Mange forskjellige design å velge blant med en takmontert ventilator

En takmontert løsning passer ekstra godt for åpne kjøkkenløsninger eller større kjøkken med kjøkkenøy midt i rommet. En takmontert ventilator kan henges opp i taket over kjøkkenøya der den blir et fint blikkfang i rommet. Siden takhengte ventilatormodeller kommer i mange forskjellige design, har man et svært godt utvalg når man skal velge en ventilator som passer til innredningen. Ønsker man en nøytral eller diskré takmontert ventilator, eller vil man ha en minimalistisk, moderne modell? Man får kjøkkenvifter i alt fra børstet og glanset metall til stilrene modeller i glass. Alt ut fra hva man ønsker på kjøkkenet, og etter hva som passer til interiøret i resten av huset.

Ulike motortyper på kjøkkenventilator – takmontert eller vegghengt

Takmonterte modeller kan fås med både innebygd og ekstern motor. En av fordelene med ekstern motor er at man kan plassere motoren et annet sted enn i selve kjøkkenet. Dermed ledes mye av motorstøyen vekk fra rommet man oppholder seg i. Susingen fra kjøkkenventilatoren da mindre forstyrrende, og man får mer ro og et hyggeligere innemiljø. Men, en moderne kjøkkenvifte som er takmontert med innebygd motor er også konstruert for å være så støysvak som mulig. Det betyr at det handler like mye om praktiske løsninger og design som om støynivå. Enten man ønsker å gå for en takhengt eller vegghengt kjøkkenvifte, integrert eller ekstern motor, finnes det mye å velge i på markedet.

Strømsparende og moderne løsninger for kjøkkenvifte som er takmontert

Norske forhandlere har i dag mange moderne og spennende løsninger når det gjelder kjøkkenventilatorer. Det handler selvfølgelig ofte om pris, men spekteret er stort, og man kan få en kjøkkenventilator takmontert eller vegghengt ut fra eget ønske, og i en prisklasse som passer budsjettet. Siden det er så mye å velge mellom, er det egentlig opp til hver enkelt hvordan man vil ha det. Det viktigste er at du setter av god tid til planlegging, har et gjennomtenkt budsjett og legger pengene i det som er det viktigste på kjøkkenet. Tenk først og fremst at det skal være praktisk, varig og funksjonelt, så vil en forhandler som leverer til hele Norge kunne bistå med å velge design på beste takmonterte kjøkkenvifte som passer inn i akkurat ditt kjøkken.