Nyttig å vite om fritthengende kjøkkenventilator

Kjøpe fritthengende kjøkkenventilator | Fjäråskupan

For at kjøkkenet skal være så funksjonelt og praktisk som mulig, er det viktig å velge riktig kjøkkenventilator. En fritthengende kjøkkenventilator kan plasseres midt i rommet, fortrinnsvis over en kjøkkenøy. Denne typen ventilator finnes i mange forskjellige utførelser og design, og har også ulike typer avtrekks- og motorløsninger.

Hva kjennetegner en fritthengende kjøkkenventilator?

Den viktigste fordelen med en fritthengende kjøkkenventilator er at den kan monteres hvor som helst i rommet. Den er spesielt utviklet for å kunne plasseres midt i et rom, for eksempel over en kjøkkenøy der man har stekeovn og arbeidsbenk ved siden av. På den måten frigjør man plass langs veggen, som heller kan benyttes til skapplass over kjøkkenbenken.

Ulike typer ventilatorer

Når man skal kjøpe fritthengende kjøkkenventilator, bør man tenke på avtrekksmuligheter i boligen, støynivå og hvilken type filtrering man ønsker. Design og utforming samt materialer er også en viktig del av valget. Nedenfor presenteres noen modeller som er å få kjøpt:

Arcad

Arcad er en stilren, rett modell med en klassisk utførelse. Den passer til de fleste kjøkken, kommer i ulike størrelser og finnes med svart, hvit og rustfri overflate. Den har også fjernkontroll som ekstrautstyr.

Balans

Modellen Balans er en fritthengende kjøkkenventilator med kullfilter som har en moderne, stilren design. Den er designet for å ta liten plass, passe inn i moderne kjøkkenløsninger og være en effektiv avtrekksløsning over komfyren.

Fokus

Modellen Fokus er en kjøkkenvifte i minimalistisk design som passer for alle som er ekstra glad i å lage mat. Den har en ekstra stor flate som trekker inn stekos og damp, men ser likevel ikke prangende ut. I stedet gir den en fin touch på kjøkken der det lages mye mat.

Ikon

Ikon er en ventilatormodell som passer perfekt på moderne kjøkken som vil ha det lille ekstra. Den blanke skorsteinen og det enkle glasset gjør den til et utmerket valg. Som ekstravalg kan stålmaterialet overflatebehandles for et enda mer metallisk utseende. Dekortrykk er også et valgalternativ for en mer personlig effekt.

Kub

Kub er en minimalistisk fritthengende kjøkkenventilator for det moderne kjøkkenet. En firkantet boksform som fås i ulike størrelser og overflater. Ventilatoren finnes i svart, hvitt og rustfritt stål og har fjernkontroll som ekstra tilbehør.

Mixer

Om du liker det rustikke 50-tallspreget er Mixer et utmerket alternativ. Den tar seg like godt ut enten du ser den fra kjøkkenet eller stuen. Kombiner den med en retroradio på kjøkkenbenken og nyt musikken med en herlig stillegående kjøkkenventilator.

Pendel

Modellen som er utformet som en pendel, henger i fire vaiere over kjøkkenbenken eller kjøkkenøya. Dermed blir den et spesielt blikkfang i rommet uten å virke for stor. Den finnes i hvit, rustfri og svart utførelse og passer til de fleste moderne kjøkken med sitt minimalistiske design.

Ulike typer avtrekk for ulike boligtyper

Kjøkkenventilator som henger fritt kan fås med ulike typer motorer og avtrekksløsninger, for eksempel tilpasset eneboliger eller leilighetskomplekser. Om det ikke er mulig med avtrekk for å lede stekosen ut av rommet, kan man kjøpe en fritthengende kjøkkenventilator med kullfilter som resirkulerer luften.

Ved å kjøpe fritthengende kjøkkenventilator i Norge blir det mulighet for å utnytte plassen i rommet bedre, siden den ikke nødvendigvis må henge inntil en vegg. Pris på fritthengende kjøkkenventilator med kullfilter eller andre løsninger vil variere ut fra modell, størrelse og tekniske løsninger.