Slik velger du en egnet ventilator sentralventilasjon

Slik-velger-du-kjokkenvifte-980×653-1-980×637

Sentralventilasjon fungerer slik at flere ventilatorer kobles til et sentralt utsugingssystem. Mange boligblokker er tilknyttet et system for ventilator sentralventilasjon, og i hus med ventilator i flere rom kan det være aktuelt med ventilator sentralventilasjon til enebolig.

Det finnes mange forskjellige typer ventilator for sentralventilasjon. Her får du noen tips til å velge den rette.

Lag et budsjett for ventilator sentralventilasjon

Det finnes ventilator til sentralventilasjon i alle prisklasser. Prisen er avhengig av faktorer som design, materiale, størrelse, utsugingsevne, tilleggsfunksjoner og behov for spesialtilpasninger.   

Ofte lønner det seg å investere i en god ventilator, så du kan føle deg trygg på at du blir kvitt all den irriterende røyken, dampen og matosen. En kvalitetsventilator har god sugeevne, samtidig som den ikke bruker mye strøm. Noen ventilatorer har også mange nyttige tilleggsfunksjoner, som LED-belysning, kontrollpanel og filter som kan vaskes i oppvaskmaskinen.  

Lag et budsjett for hvor mye du kan bruke på kjøkkenventilatoren, og hvilke kriterier som er viktig for deg.

Se gjennom forskjellige typer ventilator sentralventilasjon som er tilgjengelige på nett

Kjøkkenventilatorer kommer i ulike design og størrelser, og de har forskjellige funksjoner og kapasitet. En liten kjøkkenkrok krever noe annet enn et stort kjøkken, og ventilatoren som passer perfekt i en moderne leilighet med kjøkkenøy passer ikke nødvendigvis i en gammel enebolig.

Det finnes takmonterte, veggmonterte og integrerte ventilatorer. Noen har et godt synlig design som gir kjøkkenet særpreg, mens andre smelter elegant inn i innredningen. Når du har budsjettet klart er neste steg å undersøke hvilke typer ventilator som finnes i den prisklassen, før du snevrer inn utvalget etter de neste kriteriene.

Velg en ventilator sentralventilasjon som passer til kjøkkeninnredningen din

En av de viktigste kriteriene når du skal velge ventilator til sentralventilasjon er at den passer til kjøkkeninnredningen din. I en åpen kjøkkenløsning fungerer det i mange tilfeller utmerket med en takmontert ventilator, mens det kanskje passer bedre med en veggmontert eller benkmontert ventilator i et mer tradisjonelt kjøkken.

Vil du helst at ventilatoren ikke skal synes kan den integreres i et overhengende skap. Eller kanskje du vil at den skal være svært iøynefallende, og være prikken over i-en i kjøkkendesignet ditt?

Sjekk ventilator sentralventilasjon kraft og kapasitet

Jo større kjøkkenet ditt er, jo kraftigere motor trenger du. En måte å beregne nødvendig kapasitet er å målet opp kjøkkenet ditt. Deretter beregner du volumet på kjøkkenet slik: bredde x høyde x dybde. Tallet du får multiplisert med 10 er en pekepinn på hvor stor kapasitet du trenger på ventilatoren.

Dersom du bor i blokk eller leilighetskompleks med sentralventilasjon er det også lurt å undersøke med borettslaget om det er spesielle anbefalinger eller nødvendige kriterier for valg av kjøkkenventilator.

Når du har bestemt hvilken type du vil ha, velg et passende design for din ventilator sentralventilasjon

Ventilatoren er en viktig del av kjøkkeninnredningen, og bør passe inn i stilen. Det finnes ventilatorer med forskjellige farger, overflater og mønstre. Noen har klassisk design, mens andre er retroinspirerte eller moderne og setter en spennende spiss på kjøkkenet. Flere produsenter tilbyr også individuelle tilpasninger av ventilatorhetten etter ønske.

Finn en anerkjent produsent av ventilator sentralventilasjon på nett

Når du vet hva slags kjøkkenventilator du trenger, må du velge en leverandør. Sammenlign ventilator sentralventilasjon pris, og sjekk hva som er inkludert så du får mest mulig kvalitet for pengene. Velg en anerkjent produsent med lang erfaring og høy kundetilfredshet.

Har du en spesiell smak eller et utradisjonelt kjøkken, lønner det seg å velge en leverandør som kan skreddersy din nye ventilator sentralventilasjon etter behov.