Få en vegghengt kjøkkenvifte som passer til kjøkkenet ditt

Vegghengt kjøkkenvifte som passer til kjøkkenet ditt | Fjäråskupan

Et kjøkken er et av de rommene i huset som blir brukt mest, og det foregår mange aktiviteter på et kjøkken i løpet av dagen. Derfor er det viktig å ha et godt avtrekk med god rensekapasitet, slik at man alltid har god luftkvalitet, spesielt under og rett etter matlaging. På vanlige kjøkken med platetopp og benkeplater er det praktisk å investere i en effektiv og god vegghengt ventilator som også tar seg godt ut over kjøkkenbenken. Da er det fint at det er så mye å velge i, slik at man har mulighet til å finne en modell som passer til kjøkkenets størrelse og bruk i tillegg til å være i tråd med personlig smak. 

Vegghengt ventilator – estetisk og effektivt

En ventilator som henges opp over kjøkkenbenken, kan i de fleste tilfeller tilpasses akkurat det kjøkkenet man har. De fleste ventilatorer kommer med standardbredder som passer i eller mellom overskapene til de større kjøkkenprodusentene. I tillegg finner man også kompakte, elegante modeller i glass og metall som passer fint over platetoppen uten benkeskap over. Om man vil ha en innebygd modell eller ikke, har med smak og behag å gjøre. Uansett kan man få en vegghengt ventilator som er både estetisk pen å se på og effektiv i bruk. Ved å sammenligne kapasitet, effekt og motortyper med støynivå og design, er det fullt mulig å finne en vegghengt kjøkkenvifte som er både effektiv og estetisk pen å se på.

Støynivå og renseeffekt er viktige parametere for en kjøkkenvifte

En vegghengt ventilator kan fås med både innebygd og ekstern motor. Dermed blir det mulig å velge en kjøkkenvifte med et egnet støynivå. Har man mulighet til å montere motoren utenfor selve kjøkkenet, er en modell med ekstern motor et godt valg for å redusere støynivået. Men moderne kjøkkenventilatorer er stort sett ganske støysvake, så hvis man bare bruker den ved matlaging eller når luften trenger å renses er det vanligvis ikke noe problem at viften bråker litt mens den brukes. For støysvake modeller kan et nivå under 57 desibel være det man skal se etter. Hvis man er mer opptatt av rensekapasitet enn av støynivå, bør man gå for en vegghengt ventilator med en kapasitet på mer enn 700 kubikkmeter luft per time.

De siste trendene innen kjøkkenvifter

Det er mulig å få en kjøkkenvifte i et utall forskjellige design, enten man har en minimalistisk og ren stil eller vil bringe natur og naturmaterialer inn i innredningen. Sylinderformede vifter som Bistro i aluminium, messing eller glass, eller flate kjøkkenviftemodeller – for eksempel Vertikal – som sklir diskré inn i resten av interiøret? Smaken er forskjellig, men det finnes mange modeller på markedet som gjør at du kan få en ventilator som passer din egen smak. Nå er det også benkemodeller som for eksempel Vy på vei inn på markedet. Mer diskré går det ikke an å få det, men enn så lenge er en flott vegghengt ventilator som Aero fortsatt med i motebildet for kjøkkenvifter.